Online leningen vergelijken

De drempel om een lening af te sluiten is een stuk lager geworden, mede omdat men gedurende de economische crisis sneller een lening afsloot. Ook nu de crisis grotendeels voorbij is, kiezen veel mensen voor een financiƫle extra aan de hand van een lening. Banken en kredietverstrekkers spelen handig in op deze vraag, door hun leningen online aan te bieden. In dit artikelen we vertellen we meer over een aantal leningen. We behandelen, ook de komende weken, veelvoorkomende leningen, maar ook minder bekende leningen. In dit artikel staan de volgende leningen centraal:

Huurkoop
Huurkoop is ook een vorm van leningen. Een belangrijk verschil is echter dat je geen eigenaar zal worden van hetgeen je met deze lening wil aanschaffen. Het gaat namelijk om huren, in plaats van koper. Dat betekent dat de bank of kredietverstrekker, voor een bepaalde tijd een duurzaam goed, ter beschikking stelt van de kredietnemer. Hiervoor wordt een periodieke vergoeding betaald, die gezien kan worden als huur. Deze huur wordt zodanig berekend, dat aan het einde van de periode de koop doorgaat.

Flexibele kredieten
Een andere benaming voor het flexibele krediet is de doorlopende lening. Zoals de naam al zal doen vermoeden, is het doorlopend krediet vooral een flexibel krediet. Dat komt door een aantal belangrijke factoren. Zo bepaal je van tevoren een leenbedrag, maar betaal je alleen lente over delen die je ook echt hebt opgenomen. Daarbij kun je tussentijds boetevrij extra geld aflossen. Maar, wanneer je het geld weer nodig hebt, kun je na het aflossen ook weer geld opnemen, tot aan de kredietlimiet.

Flitslening
Veel mensen willen snel geld lenen. Via het internet wordt in deze behoefte voorzien, want de flitslening is erop gericht dat mensen in 10 minuten geld kunnen lenen. Deze lening wordt aangeboden door commerciƫle bedrijven, die per sms geld overmaken naar je rekening. Hiervoor worden behandelingskosten in rekening gebracht, die vaak enkele tientallen procenten van het leenbedrag bedragen. Daardoor is deze lening erg duur. Deze lening is vooral handig voor mensen die snel geld nodig hebben, maar tegelijk weten dat ze binnen korte tijd weer af kunnen lossen.

Lening afsluiten
Je hebt enkele stukjes gelezen over diverse leningen. Dit zijn ze nog lang niet allemaal. Om een compleet overzicht van leningen te vinden, kun je op het internet alle kanten op. Maar misschien vind je het prettiger om die informatie met iemand te bespreken. Banken en kredietverstrekkers staan open voor gesprekken, die je helpen een lening op maat te vinden. Schroom het niet en vraag een afspraak aan.