Startpagina’s over leningen

Op het internet zijn veel linkverzamelingen over lenen te vinden. Toch verschillen ze onderling nogal van elkaar. Om die reden zullen we de komende weken overzichten plaatsen met links naar startpagina’s en een korte omschrijving.

Leningen advies
Op deze website vind je allerlei advies over de verschillende soorten van leningen. Neem bijvoorbeeld het doorlopend krediet, de flitslening en de persoonlijke lening. De links op deze website worden goed onderhouden.

Leningen expert
Een expert op het gebied van leningen. De links op deze website worden zorgvuldig geselecteerd en goed bijgehouden. Wanneer zich nieuwe artikelen aandienen, maakt deze pagina direct een link aan.

Leningen online
Veel informatie over online geldzaken, waaronder leningen, vind je op deze keurige startpagina. Wekelijks vinden honderden bezoekers hun weg naar de startpagina Leningen online. En dat is niet gek, want je vindt er veel interessante informatie en links.

Leningen overzicht
Tientallen bezoekers brengen per dag een bezoekje aan deze startpagina. Zij worden doorgestuurd naar talloze websites over leningen en hypotheken, maar kunnen ook op deze startpagina terecht voor informatie over beleggingen en spaarvormen. Leningen overzicht is de laatste tijd bijzonder hard gegroeid en staat nu aan de top van de startpagina’s.

Vergelijk leningen
Op Vergelijk Leningen tref je de beste links naar allerlei leningen. Onafhankelijke informatie is erg dichtbij. Links worden niet zomaar geaccepteerd. De makers zoeken zelf het internet af naar geschikte informatie en plaatsen pas een link wanneer hij op Vergelijk Leningen past.

Sparen voor later

Een spaarrekening is zo geopend. Wat je maandelijks aan geld overhoudt, kun je naar een spaarrekening overmaken en daar veel voordeel uit doen. In dit artikel lichten we enkele spaarvormen toe.

Sparen op een spaarrekening
Op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden kun je altijd geld storten en spaargeld opnemen. Zit je even krap bij kas, dan kun je meteen bij je geld. Spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden zijn vaak gratis. Je betaalt bij het inleggen en opnemen geen kosten. Daar staat tegenover dat de rente soms iets lager is dan op andere spaarrekeningen.

Bonussparen
Bij bonussparen ontvang je ten eerste basisrente, maar ook nog een bonus over het spaarsaldo als dat een bepaalde tijd op je rekening staat. Het moment waarop je de bonus krijgt, hangt af van de spaarbank en de rekening. Bij sommige spaarbanken kun je uit een flink aantal bonusspaarrekeningen kiezen. Over het algemeen geldt: hoe langer het bedrag op de rekening moet staan om de bonus te ontvangen, hoe hoger de rente wordt. Dit kan dus erg hoog oplopen en voordelig zijn.

Banksparen
Banksparen bestaat sinds 1 januari 2008. Banksparen is een vrij goedkope manier van sparen met aardig wat belastingvoordeel. Je kunt banksparen vergelijken met de spaar- en lijfrenteverzekering die sommige verzekeraars aanbieden. Je kunt dus ook profiteren van een flink fiscaal voordeel. Wel zijn de kosten van banken vaak een stuk lager dan de kosten van een verzekeraar en daardoor dus een stuk voordeliger.

Spaarrekening openen
Je hebt drie spaarvormen met elkaar vergeleken. Als je een idee hebt om een spaarrekening te openen is het raadzaam om eerst de verschillende banken met elkaar te vergelijken. Net als bij leningen en hypotheken is de opzet en bedoeling vaak hetzelfde, maar zijn er ook altijd wat kleine verschillen. Onder andere in de rentetarieven. Vraag altijd bij bekenden of zij een spaarrekening hebben en wat hun ervaringen zijn. Zo heb je uit betrouwbare hand de eerste informatie. Dit kan je later nog van pas komen.

Over geldzaken

In de artikelen ‘Over geldzaken’ nemen we je mee door de financiële wereld en lichten we een aantal belangrijke zaken toe. We zullen stilstaan bij leningen, hypotheken, spaarvormen, beleggingen, rentetarieven, BKR en veel meer.

Risicometer leningen
Als je besluit geld te lenen, bijvoorbeeld om een verbouwing te bekostigen of een grote aanschaf te doen, zul je in aanmerking komen met talloze leningen. Er zijn op deze site voldoende leningen terug te vinden, met allerlei nuttige informatie. Ook raden we je aan om de Risicometer Leningen te doen. Met deze tool kun je namelijk precies uitvinden wat een lening voor jou gaat betekenen. De Risicometer Leningen zoekt uit wat de risico’s van een lening voor jou kunnen zijn. Zo kun je voorkomen dat je een lening afsluit die niet bij jouw situatie past.

Rentestijging
Een groot risico bij leningen is de rentestijging. In de kleine lettertjes staat vaak dat je, ondanks de lage instaprente, wel de verhoogde rentetarieven zult moeten betalen wanneer de rente eenmaal is gaan stijgen. In dat geval kun je een flinke misrekening maken en ben je uiteindelijk een stuk duurder uit dan gedacht. Om dat te voorkomen adviseren we je de rentetarieven van een bank goed in de gaten te houden en zwart op wit vast te laten leggen dat je bij een vaststaande rente blijft. Ongeacht of de tarieven stijgen, betaal je gewoon het vastgelegde percentage. Dan weet je gedurende de looptijd van de lening waar je aan toe bent.

Aflossen van hypotheek
Een hypotheek afsluiten is één. Maar dan moet je ook nog gaan aflossen. Hoe zit dat nu precies in elkaar? Een hypotheek bestaat uit een grote lening. Je zult maandelijks die lening moeten aflossen. Zoals overeengekomen is met de hypotheekverstrekker of de bank betaal je een deel van die aflossing per maand. Maar daar komt dan ook nog rente bij. De rente is het geen waar de banken aan verdienen. De rente kan een vast of variabel percentage zijn van de volledige hypotheeksom. Wanneer je grote delen tegelijk aflost, kan de rente dalen. Het is dus goed om je in deze informatie te verdiepen. Zo hou je de aflossing zelf in de hand, evenals de hoogte van de rente.

Geldzaken overzichtelijk maken
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat geldzaken op te noemen. Met leningen, hypotheken, beleggingen, verzekeringen en spaarvormen heb je slechts het topje van de ijsberg gehad. Wanneer je dieper op die thema’s ingaat, zul je merken dat het steeds ingewikkelder wordt. Om die reden is het goed om geldzaken zo inzichtelijk mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je altijd weet waar je mee bezig bent en voorkom dat je in de financiële problemen raakt.

Op zoek naar leningen

In de loop der jaren is het aantal leningen dat wordt afgesloten fors toegenomen. De economische crisis is voor veel mensen een reden geweest om geld te lenen. Ook nu de crisis enigszins voorbij is, worden er nog veel leningen afgesloten. Geld lenen is gemakkelijk, betrouwbaar en in de meeste gevallen in een handomdraai geregeld. Omdat er veel leningen zijn, bieden we hier een overzicht van enkele leningen. Sommige zijn veelvoorkomend, over anderen hoor je nauwelijks iets. In dit artikelen behandelen we de volgende leningen:

De persoonlijke lening
De persoonlijke lening is vooral een lening die zekerheid biedt. Van tevoren wordt het te lenen bedrag afgestemd op de aankoop en wordt tevens de looptijd vastgesteld. Zo is bekend wanneer de lening moet zijn afgelost. Daarnaast zal duidelijk zijn hoeveel er betaald moet worden aan maandelijkse rente en aflossing. Het extra aflossen van de persoonlijke lening kan boetevrij. Tevens wordt, in veel gevallen, het overlijdensrisico gedekt.

Doorlopend krediet
Een van de meest afgesloten leningen is het doorlopend krediet. Deze lening is bijzonder populair vanwege het gebruiksgemak en haar flexibiliteit. Samen met de bank wordt een kredietsaldo afgesproken, dat op een rekening wordt gestort. Enkel over opgenomen delen hoeft rente betaald te worden. Aflossen kan boetevrij en afgeloste bedragen mogen direct weer opnieuw worden opgenomen. Een handige lening voor mensen die niet precies weten hoeveel geld ze nodig zullen hebben.

Studentenlening
De studentenlening, ook wel aangeduid met het studentenkrediet, is een lening speciaal voor studenten. Omdat het voor studenten soms moeilijk is te voorzien in hun dagelijkse kosten, bieden veel banken en kredietverstrekkers deze lening aan. De rente is een stuk lager dan andere leningen. Na het afstuderen van de lener begint het afbetalen. De studentenlening wordt dan overgezet in een andere bekende lening, namelijk het doorlopend krediet.

Advies
Bovenstaande informatie dient als advies bij het vinden van de juiste lening. Om nog beter voorbereid te worden kun je op het internet op zoek naar meer informatie. Via deze website hopen we dat die informatie binnen handbereik ligt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd bij een bank of kredietverstrekker langs gaan. Zij zullen je informatie kunnen geven die van toepassing is op je eigen situatie.

Hypotheken overzichtelijk

Wie een huis wil kopen, ontkomt er meestal niet aan om een hypotheek af te sluiten. De kosten voor een huis bedragen vaak enkele tonnen. Die kan niet iedereen zomaar opbrengen en daarom is er de hypotheek. Een hypotheek is in feite een lening om je woning te betalen. Gedurende de looptijd los je maandelijks een deel van de hypotheek af en betaal je rente over het openstaande bedrag. Omdat er meerdere hypotheken zijn, lichten we er hier een aantal toe.

Spaarhypotheek
De spaarhypotheek is een hypotheek die uit twee delen bestaat. Het gaat om een hypothecaire lening en een spaarverzekering. Wie een spaarhypotheek heeft, betaalt maandelijks aan twee rekeningen: één voor de lening, waarvoer rente betaald wordt en één voor de spaarrekening, waar het kapitaal opgebouwd wordt. Met het opgebouwde kapitaal wordt uiteindelijk, na zo’n dertig jaar, de hypotheek in één keer afgelost.

Beleggingshypotheek met beleggingen
De beleggingshypotheek met beleggingen betreft een levenshypotheek, waarbij naast de aflosvrije lening ook een kapitaalverzekering loopt . Vaak gaat het om een gemengde levensverzekering; dekking bij overlijden en bij leven. Daarin wordt gespaard voor een aflossing aan het einde van de looptijd van de lening, meestal dertig jaar. Het spaarvermogen in de verzekering wordt belegd in effecten. Dit gebeurt aan de hand van fondsen van de verzekeraar, zodat de beleggersrol van de geldnemer beperkt is tot het kiezen van de fondsen die de verzekeraar in de verzekering aanbiedt.

Klimaathypotheek
Met deze hypotheekvorm kun je geld lenen tegen een zeer aantrekkelijke rente, bedoeld voor het duurzaam bouwen of verbouwen van een eigen woning. Zo heb je, met een lagere rente over dat deel van de hypotheek dat bestemd is voor duurzaamheid en een structureel lagere energierekening, dubbel financieel voordeel. De rentekorting krijg je over het deel van de hypotheek dat je gebruikt voor een milieuvriendelijke verbouwing, bijvoorbeeld voor het laten zetten van dubbel glas, het vervangen van een ketel, het isoleren van een dak of het plaatsen van zonnecollectoren. Je kunt rekenen op een rentekorting van maximaal 1%. De hypotheekrente bedraagt momenteel zo'n 4,5 à 5%. Vooral kopers van milieuvriendelijke nieuwbouwwoningen zullen naar verwachting fors gaan profiteren van de klimaathypotheek.

Onafhankelijke adviseur
De drie hypotheken die we in dit artikel lieten zien, zijn natuurlijk slechts drie van de vele hypotheken. Wanneer je serieus van plan bent een hypotheek af te sluiten, kun je het beste langs gaan bij een onafhankelijke adviseur. Deze persoon zal je meer vertellen over wat de hypotheek voor je in zal houden en wat je ervan kan verwachten.